KISAH BENAR - Kisah SERAM di RNR Temerloh

loading...
Dari facebook Rashidah Rashidi
KISAH BENAR - Kisah SERAM  di RNR Temerloh
 
Cerita bermula seperti ini - Stop kat RnR temerloh.
 
Pening kepala tambah lapar. Masa makan seorang kakak datang pakai baju warna hitam & baby cute giler pakai baju putih.
 
Akak tu duduk depan aku. Mata bengkak menangis. Dia merayu mintak pinjam duit. Sebab purse dia hilang, minyak dah habis and bla,bla,bla...
Akal : jangan bagi wehh, banyak kes org menipu. Lagipun duit kau dah banyak guna  harini. Travel sana sini. Repair tayar, lampu, brek, servis kereta. Haa.. Baki dlm dompet pun ada RM100 sumtg.
Aku terus cakap takde duit.. Akak tu merayu2. Aku berkeras cakap takde duit. Dan akak tu bgun n blah. Baby tu pandang aku...
Hati : sampai hati ko biarkan akak tu. Ce bayangkan kakak tu ibu, baby tu jojon. Bodohla ko ni.
Aku terus kejar akak tu. Terus bagi semua duit dlm purse aku. Adeh... Tawakal lah. Law tipu pun tipu lah. Tp ak xsmpi ati nk tgok muke cian baby tu. Sempat snap gambar (gambar ni jadi blur tetiba. Dunno why)
Lepas akak tu p, ak terus knyg, pening dah hilang. Terus balik. Sampai lah tol bentong, kakak tol tegur. Dik.. Kenapa letak duit kat wiper. Aku blur. Tgok kat wiper, mcm ade duit. Aku terus stop tepi highway. Fuhh... Duit rm50, ada 20keping. Rm1000. Allahu. Aku pandang kiri kanan. Siapa yg letak?????!!! Meremang bulu roma....Blurrrrr.....


loading...

No comments:

Powered by Blogger.
LIKE PAGE KAMI UNTUK BERITA TERKINI Button Close