Islam Difitnah, Gambar Aweks Bertudung Dicuri & Di Muat Naik Resepi Masakan Berasaskan Darah Haid

loading...Islam Difitnah, Gambar Aweks Bertudung Dicuri & Di Muat Naik Resepi Masakan Berasaskan Darah Haid  ...Inilah salah satu bhaya mendedahkan gambar kita di laman sosial pabila kejadian terbaru seorang wanita Muslim bertudung y mendedahkan gambarnya di akaun Lilpink.info telah dimanipulasi pihak tidak bertanggungjawab.

Identiti wanita ini telah cuba dicuri & seolah-olah cuba menjatuhkan martabat wanita Islam apabila akaun Instagram yg menggunakan nama ’Free Bleed’ telah mengaku wanita itu adalah admin bagi pemilik akaun tersebut.


Pada awalnya, akaun tersebut dilaporkan memuat naik gambar wanita tersebut dengan mesej tersendiri mengenai feminisme, seolah-olah akaun itu dimiliki oleh dari beliau sendiri.

Pemilik akaun ‘Free Bleed” dilihat telah memuatnaik bebarapa keping gambar yang kononnya memperjuangkan hak wanita untuk berhenti menggunakan tampon sebaliknya wanita seharusnya bangga dengan darah haid mereka.

Kemudian akaun tersebut berkongsi gambar  makanan seperti 'pan cake' dan 'waffle' bersama ramuan yang kononnya diperbuat daripada darah haid untuk menarik perhatian netizen.Bagaimanapun pemilik sebenar gambar tersebut melalui akaun Twitter @KaiDarul telah menafikan bahawa akaun ‘Free Bleed” miliknya.

Dia mengatakan tidak tahu dengan kewujudan akaun tersebut pada awalnya dan menyatakan bahawa akaun Instagram FreeBleed yang menampilkan gambarnya merupakan satu akaun palsu yang diwujudkan oleh individu yang tidak dikenali.


Krana kes kecurian identiti ini ramai netizens telah melahirkan rasa marah pda wanita ini & ada yg mengugut mahu membunuhnya krana menganggap memang dialah pemilik sebenar akaun tersebut.

Ada ramai netizens bukan Islam yang menyalahkan agama Islam kerana mengatakan tindakan wanita itu amat keterlaluan. Nampaknya motif pemilik akaun "Free Bleed" yang cuba memburukkan imej Islam hampir berjaya.
loading...

No comments:

Powered by Blogger.
LIKE PAGE KAMI UNTUK BERITA TERKINI Button Close