SERAM dan Memeranjatkan!!! Misteri 2 Baris Tempat Duduk Di Setiap Pawagam

loading...


Anda pasti sering menonton filem di pawagamkan? Tentunya anda diminta oleh petugas untuk memilih kerusi , tapi sedarkan kalau tidak ada deretan abjad I dan O? pelik tapi benar.


Deretan kerusi di pawagam brmula dari baris A sampai seperti normalnya abjad. Namun sebenarnya tidak mempunyai abjad lengkap dgan  huruf "I" selepas "H" &  diteruskan "J". Serta tidak adanya "O" diantara baris "N" dan "P". Apa sebabnya?

Penghilangan abjad tersebut bukan krana alasan mistik atau seumpamanya. Ketiadaan deretan I dan O hanya utuk memudahkan penonton dalam mencari tempat duduk. Pihak Pawagam mengatakan bahawa kedua-dua abjad tersebut boleh saja salah dibaca atau tertukar dengan angka "1" dan "0". "Takut keliru dengan angka 1 dan 0.Selain itu dalam kegelapan pasti sukar untuk mencarinya."Memang jika huruf "i" ditulis dalam huruf besar maka bentuknya nyaris sama dengan L kecil "l". Sedangkan huruf "O" boleh saja tertukar dengan "D" kapital yang bentuknya mirip mahupun angka "0". Alhasil pihak pawagam memilih menghilangkannya saja daripada berlaku kekeliruan.
loading...

No comments:

Powered by Blogger.
LIKE PAGE KAMI UNTUK BERITA TERKINI Button Close