11 fakta paling mengejutkan mengenai Adolf Hitler yang ramai tak tahu

loading...


KLIK PADA GAMBAR UNTUK PAPARAN LEBIH BESAR & JELAS

Ungkapan keramat Adolf Hitler


 

TERBONGKAR JUA!! 11 fakta paling mengejutkan mengenai Adolf Hitler
yang ramai tak tahu... Fakta no.6 mengenai pemimpin Nazi ini paling mengejutkan umat Islam !! 
Sungguh memeranjatkan dan tak disangka-sangka !! Semoga ianya bermanfaat untuk 
kita mengetahuinya !!!


1 Hitler adalah seorang yg sangat menjaga maruahnya, apabila beliau mandi, tak boleh sesiapa pun melihat beliau mandi apatah lagi apabila beliau berbogel. Beliau juga tidak gemar memakai pewangi di badannya.

2 Dengan kod etika ketenteraan yang menebal dalam jiwa Hitler, Hitler tak pernah menanggalkan kotnya di depan orang awam walau apa pun berlaku.

3. Pada 1923, Dr. Sedgwick iaitu Penasihat Akhbar kpd Hitler menasihatkan beliau utk membuang gaya misai kontot. Hitler dengan nada selamba menjawab,

“Jangan risau tentang misaiku ini,jika sekarang bukan trend fesyen, ia akan menyusul kemudian hari kerna disebabkan aku mengayakannya.”

4. Hitler adalah pemidato terbaik yang pernah dilahirkan di muka bumi. Setiap syarahan beliau akan memukau jutaan orang yang datang menyaksikannya.

Tiada siapa dapat menandingi beliau pada masa itu termasuk pemimpin daripada negara-negara musuh.

Hitler gemar menggunakan pelbagai gaya untuk memeriahkan ceramah beliau seperti perkataan ‘Say Heii’ yang selalu digunakan oleh cheerleader di Amerika Syarikat. Seluruh penonton ketawa dan teruja sepanjang ceramah beliau.

5. Hitler adalah satu-satunya pemimpin pada WWII yang mengamalkan budaya makanan yang sihat. Beliau adalah seorang Vageterian, tidak minum arak serta merokok.

Meskipun usia beliau pada ketika WWII boleh dikatakan sudah melebihi 50-an,tubuh beliau tetap mantap dan terampil. Berbeza dengan pemimpin Britain, Winston Churcill dan pemimpin Russia, Joseph Stalin.!



KLIK PADA GAMBAR UNTUK PAPARAN LEBIH BESAR & JELAS


Meskipun berumur lewat 50-an, beliau masih kelihatan segak dan aktif

6. Hitler adalah seorang yang begitu mengagumi ISLAM, dalam satu petikan ucapannya, beliau berkata:

“You see, it’s been our misfortune to have the wrong religion. Why didn’t we have the religion of the Japanese, who regard sacrifice for the Fatherland as the highest good? The Mohammedan religion too would have been much more compatible to us than Christianity. Why did it have to be Christianity with its meekness and flabbiness….”

Hubungan Hitler dengan Mufti daripada Palestin, Sheikh Hj. Amin al-Husaini adalah tersangat akrab. Beliau juga menubuhkan satu divisen khas bagi umat Islam iaitu Batalion Hadzar yang berkhidmat di rantau Balkan.

KLIK PADA GAMBAR UNTUK PAPARAN LEBIH BESAR & JELAS
Hitler dan Sheikh Hj. Amin Al-Husaini



KLIK PADA GAMBAR UNTUK PAPARAN LEBIH BESAR & JELAS


Hitler memperkenalkan Sheikh Hj. Amin Al-Husaini di depan Batallion Hadzar

7. Meskipun dikutuk oleh banyak media Yahudi yang menceritakan profil kehidupan awal Hitler yang dikatakan sebagai seorang budak dungu dan lembap, beliau sebenarnya memiliki IQ setinggi 141,hampir setaraf dengan Albert Eistein.!

8. Hitler pada penghujung usianya iaitu ketika 56 tahun mengalami penyakit yang biasa bagi seorang tentera iaitu Parkinson. Dikatakan, rakaman beliau yang terakhir ketika mengadakan kawad cam untuk Hitler Youth di Berlin melihatkan tangan kiri beliau yang terketar-ketar.

9. Hitler adalah seorang yang penyayang. Meskipun media Yahudi selalu melabelkan Hitler sebagai seorang yang layak digelar Iblis, Hitler adalah seorang yang begitu menyayangi binatang terutamanya anjing dan kucing.

Semasa WWI(perang dunia pertama), Hitler menjumpai anjing yang digelar Little Fox. Hitler mengajar Little Fox dengan pelbagai teknik bagi menghiburkan rakan askarnya yang lain. Ketika Little Fox hilang, Hitler seperti seorang hilang semangat dan murung buat beberapa ketika.

KLIK PADA GAMBAR UNTUK PAPARAN LEBIH BESAR & JELAS
Hitler dirakam memberi makan kepada seekor anak rusa. 

Tidak adil jikalu mengadili Hitler sebagai Penjahat sepanjang zaman kerana ramai lagi pemimpin lain yang kejam lagi zalim. Malahan kejadian Holocoust masih boleh dipertikai.

Dan normal bagi setiap peperangan, mesti akan melibatkan nyawa. Jadi tidak adil kalau dikatakan Hitler ini seorang pembunuh kerana pemimpin negara lain seperti Britain,Russia, dan Amerika Syarikat juga menyebabkan banyak nyawa melayang.

Malah Amerika Syarikat menyebabkan Bandar Hiroshima dan Nagasaki hancur lebur disebabkan bom Atom.!

10. Hitler adalah seorang yang pandai melukis. Masa lapang beliau diisi dengan melukis pelbagai pemandangan.

Selain itu, tulisan tangan Hitler adalah begitu cantik seperti feminine. Seorang psikologi bernama Carl Jung menyatakan:

Behind this handwriting I recognize the typical characteristics of a man with essentially feminine instinct

11. Tinggi Hitler adalah 179cm atau 5 kaki 8 inci. Beliau tidaklah sekecil mana seperti yang digembar-gemburkan oleh majalah-majalah dan media-media Yahudi.



KLIK PADA GAMBAR UNTUK PAPARAN LEBIH BESAR & JELAS


Hitler sebenarnya bukan seorang yang pendek seperti yang digembar-gemburkan oleh Media Yahudi.


KLIK PADA GAMBAR UNTUK PAPARAN LEBIH BESAR & JELAS

Berdasarkan sedikit fakta di atas, diharap anda boleh berfikir dua kali untuk mengutuk Hitler. Dan jikalau anda masih ingin mengutuk Hitler, anda fikirlah pemimpin mana yang boleh dikatakan sebagus Hitler ketika Perang Dunia ke-2?

Informasi yang kita dapat sekarang adalah bersumberkan media daripada Yahudi seperti CNN,NBC,ABC dan sebagainya.

Anda mesti mengkaji dahulu berita-berita yang disampaikan oleh media-media Yahudi ini sebelum mempercayainya bulat-bulat.

Sumber asal: alamcyber
loading...

No comments:

Powered by Blogger.
LIKE PAGE KAMI UNTUK BERITA TERKINI Button Close