Bayi Menangis Tidak Henti Rupa-rupanya Mati Selepas Itu

loading...


Bayi Menangis Tidak Henti Rupa-rupanya Mati Selepas Itu | Seorang bayi 8 bulan Rhea Disahkan meninggal dunia setelah mengalami masalah pernapasan akibat tertelan tutup botol. Kecuaian ibu bapa mengudang seribu bahaya.

Kejadian itu bermula saat neneknya mencari cucunya yang malang itu di dalam rumah,sementara ibunya tertidur lena disamping kanak kanak itu bermain yang diletakkan dalam Bouncer..

Mereka percaya dengan meletakkan Warha dalam Bouncer,dia tidak akan mampu mencapai apa apa.
Namun siapa sangka bayi berusia 8 bulan itu mampu mendapatkan tutup botol air mineral yang terdapat di sekitar ibunya yang tidur...

Ketika mendengar Rhea menangis, ibu & nenek ini langsung mendekatinya,mereka melihat Rhea meronta & tangisnya tersekat sekat.

Mereka menyedari bahawa ada sesuatu di dalam mulut anaknya,tapi sayang tindakan untuk mengeluarkannya terlambat hingga mengakibatkan Rhea meninggal dunia akibat kekurangan oksigen. Inalillah...

Menurut ibu Rhea,Rhea adalah seorang bayi yang ceria,selain membuat orang tuanya senang dengan tingkah lakunya yang comel & mengongsikan kematian anaknya dilaman media sosial sebagai peringatan kepada orang lain.

Bayi,terutamanya anak kanak sememangnya suka meletakkan sesuatu kedalam mulut mereka,oleh itu ibu bapa dinasihatkan supaya menjaga anak anak daripada objek kecil,karena itu mungkin akan menimbulkan bahaya.

Malangnya ada beberapa ibu yang tidak perasan anak anak mereka meletakkan sesuatu kedalam mulut hingga menyebabkan kematian.

Terdapat banyak di mana kanak kanak tidak sengaka menelan benda tan disedari ibu bapa mereka,oleh sebab itu ibu bapa perlu memerhati anak anak anda sepanjang masa,terutama waktu bermain.

 *Kita sebagai ibu  bapa jangan ambil ringan hal ini,bila sudah terjadi, tiada guna untuk menyesal.
loading...

No comments:

Powered by Blogger.
LIKE PAGE KAMI UNTUK BERITA TERKINI Button Close